10 نکته مهم که باید قبل از عقد قرارداد با وکیل بدانید انتخاب وکیل مناسب برای حل و فصل مشکلات حقوقی، گامی مهم و حیاتی است. قبل از عقد قرارداد با وکیل، توجه به برخی نکات کلیدی می تواند به شما در انتخاب وکیلی متخصص و متعهد کمک کند


. در این مقاله 10 نکته مهم که باید قبل از عقد قرارداد با وکیل بدانید، ارائه شده است:

1. تخصص وکیل:

وکیلی را انتخاب کنید که در زمینه مشکل حقوقی شما تخصص داشته باشد. وکلا در زمینه های مختلف حقوقی مانند دعاوی ملکی، دعاوی خانوادگی، دعاوی کیفری و غیره تخصص دارند. سابقه وکیل در زمینه مورد نظر خود را بررسی کنید. می توانید از وکیل بخواهید نمونه ای از پرونده های مشابه را برای شما توضیح دهد.

2. تجربه وکیل:

وکیلی را انتخاب کنید که تجربه کافی در حل و فصل مشکلات حقوقی مشابه مشکل شما داشته باشد. از وکیل در مورد تعداد پرونده های مشابهی که در گذشته حل و فصل کرده است سوال کنید. همچنین نحوه تعامل و ارتباط وی با پرونده را در نظر گرفته و مورد ارزیابی قرار دهید.

3. شهرت وکیل:

در مورد شهرت وکیل تحقیق کنید. می توانید از همکاران، دوستان و یا مراجع قضایی در مورد وکیل مورد نظر خود سوال کنید. نظرات وکیل در وب سایت ها و انجمن های حقوقی را مطالعه کنید. اصولا وکلای موفق از طریق معرفی آشنایان و دوستان و موکلان در دسترس هستند.

4. حق الوکاله وکیل:

قبل از عقد قرارداد و امضای وکالتنامه، در مورد هزینه های وکیل به طور کامل صحبت کنید. وکلای مختلف روش های مختلفی برای دریافت حق الوکاله دارند. برخی از وکلا حق الوکاله ساعتی دریافت می کنند، در حالی که برخی دیگر حق الوکاله ثابت برای کل پرونده دریافت می کنند. برخی هم ممکن است درصدی از آنچه بعدا حاصل می شود را به عنوان حق الوکاله تعیین نمایند. 

5. تعهد وکیل:

وکیلی را انتخاب کنید که به حل و فصل مشکل شما متعهد باشد. از وکیل در مورد زمانی که می تواند به پرونده شما اختصاص دهد سوال کنید. توجه کنید که زمان اعلامی یک زمان حدودی و غیر قطعی است.

6. ارتباطات وکیل:

وکیلی را انتخاب کنید که با شما به طور واضح و شفاف ارتباط برقرار کند. از وکیل در مورد نحوه و زمان ارتباط با او سوال کنید. توجه ننایید که وکیا هم مانند همه مردم اوقات کار و اوقات استراحت مجزایی دارد، پس با هماهنگی قبلی با وی در تماس باشید.

7. اعتماد به وکیل:

وکیلی را انتخاب کنید که به او اعتماد دارید. حس ششم خود را در مورد وکیل نادیده نگیرید. 

8. قرارداد وکیل:

قبل از شروع کار وکیل، یک قرارداد کتبی با او منعقد کنید. در قرارداد، شرح وظایف وکیل، حق الوکاله و سایر شرایط را به طور واضح ذکر کنید. 


9. نظارت بر کار وکیل:

سعی کنید به طور مرتب با وکیل خود در مورد پرونده تان صحبت کنید. اما اطلاع رسانی را از سوی وکیل دریافت نمایید و حتی الامکان از تماس با وی خودداری نمایید.

0. فسخ قرارداد وکیل:

در صورت عدم رضایت از عملکرد وکیل، حق فسخ قرارداد را دارید.قبل از عقد قرارداد، در مورد شرایط فسخ قرارداد با وکیل صحبت کنید. توجه نمایید که در صورت فسخ امکان استرداد حق الوکاله پرداختی را ندارید، همچنین در مواردی مجبور می شوید که کل حق الوکاله را پرداخت نمایید.

علاوه بر 10 نکته فوق، توجه به موارد زیر نیز می تواند مفید باشد:

قبل از انتخاب وکیل، با چند وکیل مختلف مشورت کنید.در مورد حق الوکاله و سایر هزینه ها چانه زنی کنید.از وکیل خود بخواهید که در مورد پرونده شما به طور کامل و شفاف به شما توضیح دهد.به وکیل خود اعتماد کنید و با او همکاری کنید.

با رعایت این نکات، می توانید وکیلی مناسب و متخصص برای حل و فصل مشکلات حقوقی خود انتخاب کنید.

نیاز به مشاوره دارید؟   روی لینک زیر کلیک نمایید.